We verspillen vaak meer dan dat we opnemen. Hoe dan? We schermen ons steeds meer af van onze oer energiebron, via onze schoenen, onze auto’s, onze betonnen huizen en alle elektronische apparatuur om ons heen, de overvloed aan informatie die we dagelijks opnemen slurpt energie, de enorme snelheid waarmee we leven ook. Alles willen we meemaken. Met te weinig REGELMAAT en RUST doen wel onszelf tekort en verstoren we het EVENWICHT.

 

Elke dag zijn er steeds meer keuzes om te maken, steeds minder tijd voor onszelf. Alles willen we meemaken. Uiteindelijk krijgen we daar last van. STRESS, BURN-OUT, HOOFDPIJN, DARMKLACHTEN, GEWRICHTSKLACHTEN, SLAAPPROBLEMEN, HORMONALE KLACHTEN, VERMOEIDHEID zijn maar een klein aantal voorbeelden van klachten die tegenwoordig steeds meer voorkomen.  

 

Onze voeten weerspiegelen de toestand van ons lichaam. Zij zijn onze basis en ons contact met de aarde. De aarde energie die we zo broodnodig hebben, komt via onze voeten bij ons binnen. Maar ook krijgen we energie via onze chakra’s (energiepoorten) en onze voeding. Onze emoties spelen hierbij ook een grote rol. Immers, lichaam en ziel werken samen. Wat geeft ons en wat kost ons energie? Eigenlijk is alles energie.         

 

Het regelmatig laten behandelen van uw voeten heeft niet alleen een uitgesproken positief effect op bepaalde organen, maar ook op de bloedcirculatie, de lymfevaten, de spieren, het zenuwstelsel en het algehele welbevinden.

 

Ondanks dat voetreflexologie geen diagnostische of medicinale therapie is, brengt het bij tal van concrete klachten verlichting. Voetreflexologie is voor jong en oud, even rust en aandacht voor jezelf doet goed!